Olet tässä

Ilotulitteiden käyttäminen

Ilotulitteita saa ampua ilman erillistä ilmoitusta pelastuslaitokselle uudenvuodenyönä 31.12. klo 18 ja 1.1. klo 02 välisenä aikana, jollei pelastuslaitos ole paikallisesti kieltänyt ilotulitteiden käyttöä.


Venetsialaiset

Elokuun lopussa järjestettävien Venetsialaisten osalta pelastuslaitos antaa erillisen yleisen luvan ilotulitteiden käytölle Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen alueella, jollei metsäpalovaroitus ole voimassa. Venetsialaisten aikana alueet, joissa ilotulitteita on sallittu ampua on määritelty erikseen.


Ilotulitteiden muu käyttö

Ilotulitteiden käyttö muuna aikana kuin vuodenvaihteessa vaatii kemikaaliturvallisuuslain (390/2005) 91 § mukaisesti ilmoituksen pelastusviranomaiselle. Ilmoitus on tehtävä vähintään viikko ennen suunniteltua ilotulitteiden käyttöä. Pelastusviranomainen tekee ilmoituksen perusteella asiasta päätöksen, jossa voidaan asettaa käytölle tarpeellisia ehtoja tai kieltää ilotulitteiden käyttö, jos siitä aiheutuu erityistä vaaraa. Päätös on maksullinen (50 €).

Ilmoitus tehdään oheisella pelastuslaitoksen lomakkeella ja toimitetaan sähköpostilla virkaposti.kp(ät)pelastustoimi.fi tai postitse Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos, Kustaa Aadolfinkatu 76, 67200 Kokkola.

Sivun alkuun

Päivitetty 15.3.2021 | Lähetä palautetta | Tulosta